Stantons Adorable

doorkizwf

Stantons Adorable

Nieuw op de kaart uit de stallen van Semex “Stantons Adorable”.

Adorable is in korte tijd één van onze populairste fokstieren geworden. Zijn prachtige Nederlandse fokwaarde heeft hem in één klap op het hoogste schavotje gezet. Adorable is een zoon van Stantons McCutchen Agree 1174, een koe die zich ontpopt tot een stiermoeder van formaat, ze is tevens de moeder van Alligator, Applicable, Fountain, Actually, Adagio P en Archimedes, stuk voor stuk topstieren! Adorable is zelf een imposante verschijning en onlangs ingeschreven met EX 93. We verwachten dat zijn dochters zich ook zullen ontwikkelen tot sterke volwassen koeien met veel breedte en top uiers.

Wat het meest opvalt is de enorme uniformiteit die deze stier tentoon spreidt: super geuierde vaarzen die op zeer goede benen lopen, jonge koeien met een extra spiertje die hun productie heel makkelijk aankunnen. De kruizen zijn mooi breed en vertonen de ideale helling. Voor alle functionele kenmerken zoals uiergezondheid, dochtervruchtbaarheid, klauwgezondheid scoort hij zeer positief. Adorable is één van die uitzonderlijk stieren waarbij het moeilijk is ook maar één minpuntje te vinden en net daarom geloven wij zo sterk in deze allrounder. 

Adorable scoort 232 NVI met bijna 1000 liter melk en positieve gehaltes in Nederland en dit in combinatie met fenomenale exterieurcijfers; 111 totaal met 115 uier en 101 benen! Wij durven deze stier massaal aan te raden en zijn ervan overtuigd dat hij super werk zal doen op onze veestapels. 

Tekst: semex.net

Over de auteur

kizwf administrator

Geef een reactie