Nieuwe stierenkaart online

doorkizwf

Nieuwe stierenkaart online

Binnenkort valt de stierenkaart weer bij u op de deurmat. Kunt u ook niet wachten? Bekijk de kaart dan alvast online.

Nieuwe stieren op de kaart;

Moon (Marius x Helix) debuteert op de stierenkaart bij de stieren die gepubliceerd worden met een Amerikaanse GTPI fokwaarde. Moon scoort maar liefst +2914 GTPI en stamt uit één van de beste foklijnen van het gerenomeerde fokbedrijf Sandy-Valley. Moon vererft een unieke combinatie van veel productie in combinatie met een zeer goede vruchtbaarheid en bovengemiddeld lange spenen. Iets wat in de moderne fokkerij gewild is.
Met Sauna Pp RF is er een nieuwe #1 productie stier voor zowel de zwartbont als roodbonte kant. Sauna PP RF is een heterozygoot hoornloze (wat betekent dat 50% van zijn nakomelingen het hoornloze gen via vaderzijde zullen dragen) roodfactor stier. Hij is een Jacuzzi zoon die uit een familie stamt die uitblinkt in torenhoge productie fokwaardes, met voldoende melk en zeer hoge gehalten! Sauna volgt dit patroon met veel productie in combinatie met hoge percentages vet en eiwit!


Hoogste nieuwkomer voor NVI is de huidige #2 van de NVI ranking Rioaveso. Deze Rio zoon uit Bandares moeder vererft veel melk, positieve gehalten in combinatie met een allround exterieur en zeer goede gezondheidskenmerken. Ook nieuw op de kaart is de Benz broer van Rave, Bellroy. Bellroy vererft ruim +1300 kg Melk met +0.18% Eiwit! Met Moon, Sauna PP RF, Rioaveso en Bellroy is een 4-tal hoge jonge stieren aan de stierenkaart toegevoegd met verschillende afstammingen die breed inzetbaar zijn.

Hoogste nieuwkomer bij de fokstieren is Casey. Casey is destijds als jonge stier veel ingezet door KI ZWF en debuteert met een fraaie fokwaarde met bijna +1700 kg Melk, goede vruchtbaarheid en celgetal. Uit dezelfde koefamilie stamt Caelum die ook stamt uit de combinatie Supershot x Mogul. Ten opzichte van Casey vererft Caelum iets minder productie maar wat meer exterieur. Bovendien is Caelum A2A2. Balisto-zoon Bonum keert als fokstier ook terug op de stierenkaart. Met ruim +1300 kg Melk, +.12% Eiwit in combinatie met 107 Totaal Exterieur maakt hij zijn belofte als jonge stier waar.
AltaForever (Silver x Freddie) is ook een stier die het patroon van zijn voorgangers volgt, voldoende productie, goede gehalten en een allround exterieur. AltaForever laat in zijn fokwaarde zien dat zijn dochters beschikken over uitstekende uiers en goede kruizen.
Laatste nieuwkomer is Taz, Taz is een vet-verbeteraar die dochters vererft met een gemiddelde hoogtemaat voorzien van vele breedte. Bovendien heeft hij met aAa 246 een wat andere code.

Bij de Fleckvieh stieren is Valens nieuw op de kaart. Deze Vartra zoon beschikt over een mooie productie fokwaarde voorzien van een goede melkplas en uitstekende gehalten. Verder is hij binnen het Fleckvieh ras een echte uier-verbeteraar met goede gezondheidsfokwaarden.

Over de auteur

kizwf administrator

Geef een reactie