Stierenkaart januari 2021 online

doorkizwf

Stierenkaart januari 2021 online

De nieuwe stieren en triple aAa kaart staan online. De kaart ligt momenteel bij de drukker en word (hopelijk) voor kerst nog bij u bezorgt.

Wilt u de triple aAa kaart ontvangen mail dan naar kantoor (info@ki-zwf.nl) of stuur Tjalke of Siglinda een app.

De December draai was over het algemeen een rustige draai met weinig
verschuivingen in de indexen van de stieren. Een aantal nieuwe stieren voegen “vers bloed” toe aan onze stierenkaart.

Bij de genoom-stieren zijn hoge GTPI stieren Moline (Positive x Medley) en Austad (Positive x Denver) aan de kaart toegevoegd. Beide stieren hebben zeer hoge totaal indexen in Amerika (ruim boven GTPI+2900). Van Moline mag u productieve dochters verwachten met hoog vet. Daarbij vererft Moline een zeer complete onderbalk met gemiddelde lengte en breedte maten. Bovendien is Moline A2A2. Austad (foto links) heeft ten opzichte van zijn halfbroer Moline wat extra eiwit, uitstekende uiers en een iets krommere beenstand. Ook Austad is beta caseine A2A2.

Moline

Met Keith zoon Kalif (uit Barcley moeder) voegt KI ZWF andermaal een uitstekende productie stier toe aan het aanbod. Met ruim 1100 kg melk, +.27% vet en +.18% eiwit is Kalif een echte productieverbeteraar. Zijn
exterieurfokwaarde kenmerkt zich door uitstekende uiers die door een centrale speenplaatsing en positieve melksnelheid ook aangemerkt kunnen worden als robotgeschikt. Over de productietopper & allrounder Falko (Robert x Achiever) word deze stierenkaart uitgelicht. Laatste nieuwkomer bij de genoom stieren is de stier Kenny, net als Kalif is Kenny een zoon van Keith (uit Superhero moeder). Ten opzichte van zijn halfbroer vererft Kenny meer melk (+1517 kg melk), met ook weer uitstekende uiers (109). Daarbij is Kenny ook A2A2.

Kalif

Bij de fokstieren debuteert de Canadese Supershot zoon Adorable, met 255 NVI, ruim 1000 kg melk, positieve gehalten en 114 uiers is hij een welkome aanvulling op de kaart. Adorable fokt ruim gebouwde koeien met breedte in de voorhand (108) en een nagenoeg foutloze onderbalk. Met maar liefst al 564 dochters in zijn fokwaarde debuteert Medley (Yoder x Balisto) op de stierenkaart. Medley voegde de afgelopen draai veel dochters toe aan zijn fokwaarde en door deze impuls steeg hij behoorlijk. Van Medley mag u productieve dochters verwachten (+1206 kg melk, +0.20% vet en +0.00% eiwit), koeien met een gemiddelde hoogtemaat en voldoende breedte
maten. Met 106 geboortegemak is Medley een echte pinkenstier.

dochtergroep Adorable

Met Simplicity zoon Sir-Red komt er bij Roodbont een interessante nieuwe stier beschikbaar. Met een outcross bloedvoering, veel melk met positief eiwit en uitstekende uiers is Sir-Red een interessante toevoeging.

Bekijk hier de nieuwste cijfers en de stierenkaart

Bekijk hier de aAa kaart

Over de auteur

kizwf administrator

Geef een reactie