Stierenkaart september 2021 online

doorkizwf

Stierenkaart september 2021 online

Tijdens de Augustus draai was het een relatief rustige maar goede draai voor de stieren die een plekje hebben op de stierenkaart van KI ZWF. Toch zijn we weer trots dat we u de nieuwe stierenkaart kunnen presenteren met daarop veel
aandacht voor gehalten, maar liefst 16 stieren scoren hoger dan +0.15% eiwit veelal ook nog in combinatie met >1000 kg melk, een verscheidenheid aan afstammingen en koefamilies achter de stieren zodat er voor elk wat wils is.

3 Mitchell dochters

Een aantal hoogtepunten die er voor ons uitsprongen was het in ons gebied. We zijn dan ook verheugd dat beide
stieren dit vertrouwen ook waar lijken te maken. Mitch debuteerde als nummer 1 dochtergeteste fokstier op de interbull NVI rangschikking en laat een fraaie fokwaarde zien met veel productie, %vet en % eiwit! Mitchell debuteerde als nummer 5 stier op de Amerikaanse TPI rangschikking en kent veel tevreden gebruikers wereldwijd. Mitchell is een van de stieren die laat zien dat zeer goed exterieur niet ten koste hoeft te gaan van productie en of vruchtbaarheid! Daarbij is hij met zijn afstamming zeer breed inzetbaar! Toch zijn er ook enkele interessante nieuwkomers die de stierenkaart weer verder aanvullen. Gigaball (Gigabyte x Sonic) +935 kg Melk, +,47%Vet en +,16 Eiwit zal hij veel klanten aanspreken. Daarbij laat hij een uitgebalanceerde onderbalk zien, 111 uiers, 106 benen en 112 celgetal! Kortom een zeer complete stier! Pepsi RF (Hotspot x Louxor) een een echte productie verbeteraar met +2285 kg melk welke hij combineert met +,05%Vet en +,00 eiwit wat resulteert in maar liefst 181 kilogram vet + eiwit! En met zijn afstamming is hij ook nog eens breed inzetbaar, zelfs op de roobont populatie gezien de roodfactor.

Bij de fokstieren debuteert BAHRAIN (Bosman x Sergio), deze Scandinavish gefokte stier laat ook een zeer sterke productie fokwaarde zien, +1413kg Melk +.17% Eiwit, welke hij combineert met een beperkte hoogtemaat, goede gezondheiskenmerken, geschikt als pinkenstier en met de veelgevraagde aAa 561! Ook bij de laatste nieuwkomers, SLASH (Balu x Malki) pas eenzelfde beschrijving. Met +1275kg Melk, +,11%Vet en +,17% Eiwit is ook Slash een echte productieverbeteraar, daarbij zijn de dochters van Slash gemiddeld qua hoogtemaat met in verhouding meer breedte. Pinkenstier Slash vererft bovendien een uitstekend celgetal en klauwgezondheid en met aAa code 153 is hij ook voor gebruikers van dit systeem een interessante stier.

Bekijk hier de stierenkaart

Over de auteur

kizwf administrator

Geef een reactie